- Top Stats

Top Posters Top Topic Starters Top Topics
Gryzor 254
SuTeKH/Epy... 252
Devilmarku... 210
MacDeath 200
TFM 170
Devilmarku... 26
AMSDOS 8
MacDeath 7
SuTeKH/Epy... 7
Bytebreake... 7
Batman Forever - 63652 Views villain 21:30, 20 March 11
WIP: Now That'... - 48133 Views tastefulmr... 13:10, 29 June 11
Breaking Baud - 37262 Views ralferoo 10:55, 20 April 14
Just for laughs - 30519 Views demoniak 13:52, 30 August 11
ReSet #8 compo... - 21904 Views MacDeath 17:50, 23 June 12


Author Topic: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?  (Read 2154 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline CraigsBar

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 3.238
  • Country: ie
  • The party ain't over yet
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 1153
As I now have a CPC 464 once more, I'd love to load this demo the way it is meant to load, From tape!


However despite many nights tweaking the audio settings between my Mac and Tape Deck I am unable to get a working copy.


I can get it to load from tape on a CPC 6128 (Where I can tweak further the Volume and Tone on the external tape deck) but on the CPC 464 I have no success at all.


If anyone has a working copy, or the facilities to make one that I can load from tape I will gladly pay you for it.


let me know if you can help me out here, it's driving me crazy!

Offline MaV

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 1.092
  • Country: at
  • Ius summum saepe summa est malitia.
  • Liked: 382
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #1 on: 11:22, 04 April 18 »
ralferoo (Doz) can help you, as he's had it on tape for the Revision party, IIRC. Unfortunately he not very active anymore in our forum.

I never tried it on an actual tape, I used one of those car cassette adapters in a CPC464 and even then it was quite a hassle to find the correct head alignment.
Black Mesa Transit Announcement System:
"Work safe, work smart. Your future depends on it."

Online roudoudou

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 616
  • Country: fr
    • urban exploration
  • Liked: 819
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #2 on: 11:40, 04 April 18 »
I had not problem to use a K7 adapter with two 464 in order to run breaking bauds. I succeed with a very high volume and with also with a "normal" volume, close to what a real CPC do with a real recorded tape.


It seems to be very tolerant, but maybe your real tape was having a too low volume? I mean, lower than usual?
use RASM, the best assembler ever made :p

I will survive

Offline CraigsBar

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 3.238
  • Country: ie
  • The party ain't over yet
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 1153
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #3 on: 01:36, 18 April 18 »
I hav ea Tape adaptor here. I'll have to try again I guess. but I would really like it on a physical tape and dispence with the digital media all together. Hmm, maybe this is just not possible.


I have found the 464plus and 6128plus to be far less tollerant with tape quality than the CPC 6128 all round. Harver Headbanger musical loaders for example fail on the plus machines.

Offline VincentGR

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.004
  • Country: gr
    • Parts from the past.
  • Liked: 477
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #4 on: 17:53, 18 April 18 »
in a couple of weeks I'll go back home.
I'll try to make a cassette.
To blit, or not to blit?
Amiga 1200 Black Project

Offline CraigsBar

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 3.238
  • Country: ie
  • The party ain't over yet
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 1153
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #5 on: 00:00, 19 April 18 »
in a couple of weeks I'll go back home.
I'll try to make a cassette.
That would be awesome. Thanks

Sent from my ONEPLUS 3t using Tapatalk


Offline VincentGR

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.004
  • Country: gr
    • Parts from the past.
  • Liked: 477
Didn't forget about this, it's just there is no time to visit my family.
Hope I will soon.
To blit, or not to blit?
Amiga 1200 Black Project

Offline CraigsBar

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 3.238
  • Country: ie
  • The party ain't over yet
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 1153
Didn't forget about this, it's just there is no time to visit my family.
Hope I will soon.
Thanks mate, no rush.

Sent from my ONEPLUS 3t using Tapatalk


Offline Gryzor

  • Administrator
  • 6128 Plus
  • *****
  • Posts: 14.837
  • Country: gr
  • CPC-Wiki maintainer
    • CPCWiki
  • Liked: 2856
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #8 on: 16:29, 13 November 18 »
Did you, in the end?

Offline VincentGR

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.004
  • Country: gr
    • Parts from the past.
  • Liked: 477
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #9 on: 18:46, 13 November 18 »
No, still not at home.
I went for 3 days and left, didn't had time to dig for the hardware unfortunately.
And this is a weird coincidence as a friend some minutes ago asked me to make one tape for him  :picard:
To blit, or not to blit?
Amiga 1200 Black Project

Offline Gryzor

  • Administrator
  • 6128 Plus
  • *****
  • Posts: 14.837
  • Country: gr
  • CPC-Wiki maintainer
    • CPCWiki
  • Liked: 2856
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #10 on: 10:02, 14 November 18 »
Such is life :D


As for friends asking for some tapes... this is way retro :D

Offline VincentGR

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.004
  • Country: gr
    • Parts from the past.
  • Liked: 477
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #11 on: 02:21, 26 January 19 »
Still trying to make it work.
My tape was recording fine for the CPC, C64 and ZX.
Will use another one this week.
To blit, or not to blit?
Amiga 1200 Black Project

Online roudoudou

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 616
  • Country: fr
    • urban exploration
  • Liked: 819
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #12 on: 12:52, 26 January 19 »
I'm still looking for a tape recorder...

use RASM, the best assembler ever made :p

I will survive

Offline VincentGR

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.004
  • Country: gr
    • Parts from the past.
  • Liked: 477
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #13 on: 13:32, 26 January 19 »
I'm still looking for a tape recorder...


Well good luck with that.
I had a perfect deck back then from Technics but destroyed in a fire.
From then whatever I bought is not working properly.
To blit, or not to blit?
Amiga 1200 Black Project

Online roudoudou

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 616
  • Country: fr
    • urban exploration
  • Liked: 819
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #14 on: 16:59, 27 January 19 »
I found a tape deck workingunfortunatelay, BB did not work, only the loader is workingi tried with differents recording levelsthen i tried again with my tape replacement, failed too!  :o the level must be very important
use RASM, the best assembler ever made :p

I will survive

Offline VincentGR

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.004
  • Country: gr
    • Parts from the past.
  • Liked: 477
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #15 on: 17:52, 27 January 19 »
And the cassette brand also.
To blit, or not to blit?
Amiga 1200 Black Project

Offline ComSoft6128

  • ..................................
  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 966
  • Country: scotland
  • CPC THEN CPC NOW
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 1047
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #16 on: 18:34, 27 January 19 »
roudoudou,

I have a tape recorder (Binatone?) which I used to transfer games from tape to my 6128. It was only used two or three times in the early nineties and then boxed. The data lead was sent to another member last year so you would have to make up/purchase another one. If you are interested please PM me, postage should be about £4/£5.

It looks similar to the photo below.

Offline XeNoMoRPH

  • 464 Plus
  • *****
  • Posts: 356
  • Country: es
  • " ... in space no one , can hear you scream ... "
  • Liked: 618
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #17 on: 08:59, 19 March 19 »
I tried to run this demo in a maxduino and it does not work either



Offline CraigsBar

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 3.238
  • Country: ie
  • The party ain't over yet
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 1153
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #18 on: 12:40, 19 March 19 »
I tried to run this demo in a maxduino and it does not work either


I'll try it on my tzxduino tonight, I have got it working once before on a car cd tape adaptor and a pc playing a WAV

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk


Offline VincentGR

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.004
  • Country: gr
    • Parts from the past.
  • Liked: 477
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #19 on: 14:31, 19 March 19 »
Still cannot make a proper cassette but plays fine from my phone.
To blit, or not to blit?
Amiga 1200 Black Project

Offline tjohnson

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 646
  • Country: gb
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 208
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #20 on: 14:56, 19 March 19 »
I had a go but was unable to get it to work fully, it starts to load the first screen before corrupting.  I can get it to load from my phone with the tape adapter but can't get it to record onto a cassette yet.

Offline VincentGR

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.004
  • Country: gr
    • Parts from the past.
  • Liked: 477
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #21 on: 16:18, 19 March 19 »
Same here, wish I still had my Pioneer deck.
To blit, or not to blit?
Amiga 1200 Black Project

Offline Audronic

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.183
  • Country: au
  • I know RST3 . I now know a little More.
  • Liked: 267
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #22 on: 00:18, 20 March 19 »
Hi All


Can somebody drop a copy here and I will have a try.


Thanks.  Ray
Procrastinators Unite,
If it Ain't Broke PLEASE Don't Fix it.
I keep telling you I am Not Pedantic.
As I Live " Down Under " I Take my Gravity Tablets and Wear my Magnetic Boots to Keep me from Falling off.

Offline VincentGR

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.004
  • Country: gr
    • Parts from the past.
  • Liked: 477
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #23 on: 00:53, 20 March 19 »
Here you go.
To blit, or not to blit?
Amiga 1200 Black Project

Online HAL 6128

  • 464 Plus
  • *****
  • Posts: 479
  • Country: de
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 234
Re: Breaking Baud on actual tape. Has anyone managed this?
« Reply #24 on: 11:29, 20 March 19 »
I'm using CDT2WAV for converting. With Audiacity I play the WAV file with a very high level during recording the tape (mono / not stereo / only one channel). I'm using an old school data recorder from pioneer similar to the one of roudoudou plugged into the PC. That works.
...proudly supported Pentomino and NQ-Music-Disc with GFX