- Top Stats

Top Posters Top Topic Starters Top Topics
Bryce 704
Audronic 240
CraigsBar 148
TFM 138
llopis 102
Audronic 34
Bignumbas 19
llopis 11
ComSoft612... 9
Querubin 6
X-Mass help please - 20736 Views 00WReX 15:29, 26 February 15
Fixing Floppy-Drives - 10313 Views Shining 00:45, 13 January 15
Interpreting u... - 9437 Views JonB 13:25, 05 April 15
CPC 464 blue s... - 7523 Views Alexandre ... 12:24, 29 July 15
Keyboard or Ma... - 6012 Views talrek 17:57, 21 October 14


Author Topic: CPC 464 Tapes not loading, ERROR A and B -- FIXED -- Finally LA6324  (Read 982 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bryce

  • The Hardware Guy.
  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 10.805
  • Country: wf
  • It's not broken, it just hasn't been fixed yet.
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 3773
  • Likes Given: 390
Re: CPC 464 Tapes not loading, ERROR A and B -- FIXED --
« Reply #25 on: 16:39, 17 November 18 »
If that helped a bit, then there's a good chance that C234 is damaged. Remove it and put the new capacitor in its place.

Bryce.

Offline Audronic

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.198
  • Country: au
  • I know RST3 . I now know a little More.
  • Liked: 269
  • Likes Given: 592
Re: CPC 464 Tapes not loading, ERROR A and B -- FIXED -- NOT YET.
« Reply #26 on: 22:41, 17 November 18 »
@Bryce


Ok Thanks for that I Missed seeing the one on the Erase Power line.


I have been listening to the various tones that are sent on REPLAY and:-
it starts with a lower frequency warble before the Data ID and the same for the real Data.
On the Faulty Cassette Player the Lower Frequency part is MUCH lower in Volume than on a Good working Cassette Player.
I am also looking at C319 (Near PlayHead)as this would affect the Lower Frequency's if it had lost capacitance ?
and the 1 Meg Resistor R316.


Thanks.   Ray
 
Procrastinators Unite,
If it Ain't Broke PLEASE Don't Fix it.
I keep telling you I am Not Pedantic.
As I Live " Down Under " I Take my Gravity Tablets and Wear my Magnetic Boots to Keep me from Falling off.

Offline Audronic

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.198
  • Country: au
  • I know RST3 . I now know a little More.
  • Liked: 269
  • Likes Given: 592
Hi All


Finally fixed.
Replaced the Electro at the input to the Replay amp from .47uf (should have been .022uf) with a .1uf Greencap (small).
and finally the IC. LA6324.
Record and replay tests all passed --Phew.
Ps I did not put a socket on the board it looked like it would hit some Mechanical bits ??


Thanks for reading


Ray

Procrastinators Unite,
If it Ain't Broke PLEASE Don't Fix it.
I keep telling you I am Not Pedantic.
As I Live " Down Under " I Take my Gravity Tablets and Wear my Magnetic Boots to Keep me from Falling off.

Offline Bryce

  • The Hardware Guy.
  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 10.805
  • Country: wf
  • It's not broken, it just hasn't been fixed yet.
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 3773
  • Likes Given: 390
Correctly spotted. There isn't enough space for sockets on the amplifier PCB.

Bryce.