- Top Stats

Top Posters Top Topic Starters Top Topics
Bryce 683
Audronic 226
CraigsBar 142
TFM 138
llopis 92
Audronic 34
Bignumbas 19
ComSoft612... 8
llopis 7
Querubin 6
X-Mass help please - 20021 Views 00WReX 15:29, 26 February 15
Fixing Floppy-Drives - 9757 Views Shining 00:45, 13 January 15
Interpreting u... - 8898 Views JonB 13:25, 05 April 15
CPC 464 blue s... - 7114 Views Alexandre ... 12:24, 29 July 15
Keyboard or Ma... - 5659 Views talrek 17:57, 21 October 14


Author Topic: GX4000 works on Amstrad plus monitor but doesn't work properly on TV  (Read 254 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline C64MidRezzie

  • CPC464
  • **
  • Posts: 11
  • Country: ie
  • Liked: 0
Hi - I have a GX4000 and it works perfectly on my Amstrad Plus Colour Monitor.  I got a new power supply so I could connect it to my led tv using a scart cable.  The games show up but the action on the screen is not smooth - it has a type of pulse effect that causes the sprites to jump or blur - its impossible to play games - any advice greatly appreciated.


Thanks

Offline tjohnson

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 635
  • Country: gb
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 206
Quite possible it is more the TV than the console, have you got another tv you can try it on?

Offline chinnyhill10

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.353
  • Country: 00
    • https://www.youtube.com/user/chinnyhill10
  • Liked: 715
Hi - I have a GX4000 and it works perfectly on my Amstrad Plus Colour Monitor.  I got a new power supply so I could connect it to my led tv using a scart cable.  The games show up but the action on the screen is not smooth - it has a type of pulse effect that causes the sprites to jump or blur - its impossible to play games - any advice greatly appreciated.


Thanks


Try another TV.
--
ChinnyVision - Reviews Of Classic Games Using Original Hardware
chinnyhill10 - YouTube

Offline Bryce

  • The Hardware Guy.
  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 10.737
  • Country: wf
  • It's not broken, it just hasn't been fixed yet.
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 3738
Are you powering it via the 5V input? Because the SCART port needs the 11V rail to work properly.

Bryce.