Author Topic: More than one expansion?  (Read 493 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chinnyhill10

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.317
  • Country: 00
    • https://www.youtube.com/user/chinnyhill10
  • Liked: 675
More than one expansion?
« on: 14:06, 08 September 18 »
Back in the day every expansion card I had for my CPC had a pass through so I could daisy chain them. However none of the modern cards available seem to come with this. So I can't have my M4 and Multiface clone plugged in at the same time.


Has someone overcome this? Say an expansion card that then you can plug in several cards to? Like a Rombox for cards?


Cheers.
--
ChinnyVision - Reviews Of Classic Games Using Original Hardware
chinnyhill10 - YouTube

Offline Bryce

  • The Hardware Guy.
  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 10.334
  • Country: wf
  • It's not broken, it just hasn't been fixed yet.
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 3554
Re: More than one expansion?
« Reply #1 on: 14:09, 08 September 18 »
Have you been in a cave for the last few years? :D The MX4 is what you need.

Bryce.

Offline chinnyhill10

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.317
  • Country: 00
    • https://www.youtube.com/user/chinnyhill10
  • Liked: 675
Re: More than one expansion?
« Reply #2 on: 15:46, 08 September 18 »
Have you been in a cave for the last few years? :D The MX4 is what you need.

Bryce.


Never heard of it. And I'm someone who keeps my ear fairly close to the ground with the CPC.
--
ChinnyVision - Reviews Of Classic Games Using Original Hardware
chinnyhill10 - YouTube

Offline Bryce

  • The Hardware Guy.
  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 10.334
  • Country: wf
  • It's not broken, it just hasn't been fixed yet.
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 3554
Re: More than one expansion?
« Reply #3 on: 16:08, 08 September 18 »
Then get your head off the ground and search for MX4 in the forum :) Or just go here: http://www.cpcwiki.eu/forum/amstrad-cpc-hardware/mother-x4-board/


Bryce.

Offline chinnyhill10

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 1.317
  • Country: 00
    • https://www.youtube.com/user/chinnyhill10
  • Liked: 675
Re: More than one expansion?
« Reply #4 on: 02:56, 12 September 18 »
Have ordered up a Lambda Board. Will let everyone know how I get on with it as word certainly isn't out that you can get such functionality. Spoken to a couple of users who are just unplugging devices every time they want to use something different. People simply don't seem to know and I certainly didn't!
--
ChinnyVision - Reviews Of Classic Games Using Original Hardware
chinnyhill10 - YouTube

Online ComSoft6128

  • ..................................
  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 708
  • Country: scotland
  • CPC THEN CPC NOW
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 704
Re: More than one expansion?
« Reply #5 on: 08:54, 12 September 18 »
Agreed.
What is required is an area on the the board which gives a brief summary of all the peripherals still available for the CPC. This should include a description (including photos) of each product, links to the various threads, pricing and contact details. I will contact Gryzor and see if something can be worked out, I should have some free time over the next few weeks that I can use for this.

Cheers,

Peter
« Last Edit: 09:58, 12 September 18 by ComSoft6128 »

Online Gryzor

  • Administrator
  • 6128 Plus
  • *****
  • Posts: 14.651
  • Country: gr
  • CPC-Wiki maintainer
    • CPCWiki
  • Liked: 2729
Re: More than one expansion?
« Reply #6 on: 16:10, 08 November 18 »
Did we discuss it after all? Apologies, I don't remember. But I'm fairly certain there are a couple of entry points over at that www.cpcwiki.eu site that'd be really suited to the task!

Offline GUNHED

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 662
  • Country: de
  • Reincarnation of TFM
  • Liked: 306
Re: More than one expansion?
« Reply #7 on: 22:10, 08 November 18 »
Back in the day every expansion card I had for my CPC had a pass through so I could daisy chain them. However none of the modern cards available seem to come with this. So I can't have my M4 and Multiface clone plugged in at the same time.

Has someone overcome this? Say an expansion card that then you can plug in several cards to? Like a Rombox for cards?


Well, I use two Mother X4 (8 cards) and after them the Dobbertin HD20 harddisc, finally terminated by the Vortex F1-D Floppy. Makes 10 and works.
http://futureos.de --> Get the revolutionary FutureOS (Recent update: 2018.08.23)
http://futureos.cpc-live.com/files/LambdaSpeak_RSX_by_TFM.zip --> Get the RSX-ROM for LambdaSpeak :-) (Ver.: 2018.08.15)

Offline LambdaMikel

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 803
  • Country: us
    • Homepage
  • Liked: 384
Re: More than one expansion?
« Reply #8 on: 07:28, 09 November 18 »
With external / additional PSU fed into Mother X4?
I'd love to see a picture of that...
« Last Edit: 07:29, 09 November 18 by LambdaMikel »

Offline GUNHED

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 662
  • Country: de
  • Reincarnation of TFM
  • Liked: 306
Re: More than one expansion?
« Reply #9 on: 16:53, 09 November 18 »
Yes, of course, it got a 5 V, 4 A PSU.  :)  Picture will follow some day, but at the moment I'm packing for the Retropulsiv 12 meeting tomorrow.  :) :) :)
http://futureos.de --> Get the revolutionary FutureOS (Recent update: 2018.08.23)
http://futureos.cpc-live.com/files/LambdaSpeak_RSX_by_TFM.zip --> Get the RSX-ROM for LambdaSpeak :-) (Ver.: 2018.08.15)

Offline GUNHED

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 662
  • Country: de
  • Reincarnation of TFM
  • Liked: 306
Re: More than one expansion?
« Reply #10 on: 15:14, 11 November 18 »
Hi there. Here is my Rattenschwanz: Vortex F1-D, HD20, 7x cards on Mother X4 (PlayCity resides on Amsdap meanwhile with 4 MB RAM and M4 board).

http://futureos.de --> Get the revolutionary FutureOS (Recent update: 2018.08.23)
http://futureos.cpc-live.com/files/LambdaSpeak_RSX_by_TFM.zip --> Get the RSX-ROM for LambdaSpeak :-) (Ver.: 2018.08.15)

Offline LambdaMikel

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 803
  • Country: us
    • Homepage
  • Liked: 384
Re: More than one expansion?
« Reply #11 on: 19:53, 11 November 18 »
Hi there. Here is my Rattenschwanz: Vortex F1-D, HD20, 7x cards on Mother X4 (PlayCity resides on Amsdap meanwhile with 4 MB RAM and M4 board).
Holy cow... amazing that that works!!!
They should have kept Chernobyl on the grid for you  :o
Thanks for sharing!

Offline GUNHED

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 662
  • Country: de
  • Reincarnation of TFM
  • Liked: 306
Re: More than one expansion?
« Reply #12 on: 21:56, 11 November 18 »
Honestly.... the Vortex F1-D and the X-MEM don't cooperate that easy. Since the Vortex controller ROM gets decoded in real-time. It's not enough to put a Vortex ROM into the X-MEM. But I found a work around.
http://futureos.de --> Get the revolutionary FutureOS (Recent update: 2018.08.23)
http://futureos.cpc-live.com/files/LambdaSpeak_RSX_by_TFM.zip --> Get the RSX-ROM for LambdaSpeak :-) (Ver.: 2018.08.15)