CPCWiki forum

General Category => Demos => Topic started by: Devilmarkus on 21:07, 22 August 10

Title: 576k test
Post by: Devilmarkus on 21:07, 22 August 10
Here's something for your ears (ouch...)

[cpc=http://cpcwiki.eu/forum/index.php?action=dlattach;topic=1280.0;attach=874,DISC,1]PARADOS[/cpc]
Title: Re: 576k test
Post by: TFM on 05:20, 23 August 10
After loading 10 Minutes (and it was still loooooaaaadddiiiiiiiiinggggggggggggggg) I cancelled the WEB-CPC presentation.
 
Get it running with an faster OS ,-)
Title: Re: 576k test
Post by: Devilmarkus on 10:06, 23 August 10
Really?
For me it takes about 03:30 minutes.
You should consider buying a new PC ;)

Hmmm is SymbOS faster?  :-*
Title: Re: 576k test
Post by: Devilmarkus on 15:24, 23 August 10
Here's another tune. (6khz only but longer!)

[cpcsmall=http://cpcwiki.eu/forum/index.php?action=dlattach;topic=1280.0;attach=881,DISC.BAS,1]PARADOS[/cpcsmall]
Title: Re: 576k test
Post by: Gryzor on 17:06, 23 August 10
The second example doesn't have an attachment?

The first one sounds brilliant, actually... is it my idea, or is it stereo? But how can it be?
Title: Re: 576k test
Post by: Devilmarkus on 18:08, 23 August 10
My emulated digiblaster is mono.
But I use a pseudo-stereo effect ;)

No visible attachment :) I removed it but only from visible area ;)
Title: Re: 576k test
Post by: TFM on 23:45, 23 August 10
Really?
For me it takes about 03:30 minutes.
You should consider buying a new PC ;)

Hmmm is SymbOS faster?  :-*

Uuup, that's still a loooong time. SOS may be faster, give it a try. But there are still more quick solutions ;-)
 
However, great tune!!!
Title: Re: 576k test
Post by: Gryzor on 08:25, 24 August 10
My emulated digiblaster is mono.
But I use a pseudo-stereo effect ;)

No visible attachment :) I removed it but only from visible area ;)

A stereo delay, I guess. It works really nice!

As for the attachment... but for me, when I run the emu, it can't find a disk...

The first demo loads pretty fast for me, though.
Title: Re: 576k test
Post by: Devilmarkus on 09:29, 24 August 10
As for the attachment... but for me, when I run the emu, it can't find a disk...

It's because I first posted it, copied the link to attachment to clipboard and because I made a mistake I deleted my posting.
Then I wrote a new reply and pasted the attachment link. But I forgot that in my new reply the attachment was not visible as link.
Title: Re: 576k test
Post by: Devilmarkus on 10:42, 24 August 10
Because you are all old (me, too) and don't want to wait the long loading time and because soon it's christmas:
[cpc=http://cpcwiki.eu/forum/index.php?action=dlattach;topic=1280.0;attach=880,none,1]PARADOS[/cpc]

Press a key when snapshot has loaded...
Title: Re: 576k test
Post by: Devilmarkus on 22:38, 24 August 10
The second example doesn't have an attachment?

Now I see what you mean. I think the attachment had been in my cache.
I fixed the post.
Title: Re: 576k test
Post by: TFM on 23:07, 24 August 10
The first demo loads pretty fast for me, though.

That one loads quick for me ;-)
http://www.colorado-boys-muenchen.de/users/futureos/files/Fraktal&StarTrek.zip (http://www.colorado-boys-muenchen.de/users/futureos/files/Fraktal&StarTrek.zip)
and this one if you don't mind x-rated stuff (from Harry and Sally):
http://www.colorado-boys-muenchen.de/users/futureos/files/MegRyan.zip (http://www.colorado-boys-muenchen.de/users/futureos/files/MegRyan.zip)
 
Title: Re: 576k test
Post by: Devilmarkus on 10:35, 25 August 10

That one loads quick for me ;-)
http://www.colorado-boys-muenchen.de/users/futureos/files/Fraktal&StarTrek.zip (http://www.colorado-boys-muenchen.de/users/futureos/files/Fraktal&StarTrek.zip)
and this one if you don't mind x-rated stuff (from Harry and Sally):
http://www.colorado-boys-muenchen.de/users/futureos/files/MegRyan.zip (http://www.colorado-boys-muenchen.de/users/futureos/files/MegRyan.zip)

Yes for you... (and some other people) ;)

But I prefer simple basic with RSX commands.
Actually I am working on a song which I put together of many shorter samples (Like MOD but I use song sequences)
http://cpc-live.com/okay_test/
Title: Re: 576k test
Post by: Devilmarkus on 19:29, 25 August 10
The final song:
[youtube=d04OwePHHwc]d04OwePHHwc[/youtube]
Title: Re: 576k test
Post by: TFM on 20:39, 25 August 10
Yes for you... (and some other people) ;)

But I prefer simple basic with RSX commands.
Actually I am working on a song which I put together of many shorter samples (Like MOD but I use song sequences)
http://cpc-live.com/okay_test/ (http://cpc-live.com/okay_test/)

That is... absolutely great!
 
BTW: Do you use disc-format D10 ? Or what is it?
 
BTW2: In your previous post, the picture(link) is broken
Title: Re: 576k test
Post by: Gryzor on 10:49, 27 August 10
Because you are all old (me, too) and don't want to wait the long loading time and because soon it's christmas:
[cpc=http://cpcwiki.eu/forum/index.php?action=dlattach;topic=1280.0;attach=880,none,1]PARADOS[/cpc]

Press a key when snapshot has loaded...

Syntax error in 140...
Title: Re: 576k test
Post by: Devilmarkus on 12:42, 27 August 10
Syntax error in 140...
Reload it? (Press F6)
Title: Re: 576k test
Post by: Devilmarkus on 12:43, 27 August 10
Reload it? (Press F5 when you have emulator in focus reloads snapshot)
Title: Re: 576k test
Post by: MacDeath on 16:09, 01 June 11
Hi, old tread but ok.

TL;DR all.

I tested the first one.

Loading... reminds me of the old TexAvery joke.
"Long, isn't it ?"
BTW.

Is it the emulator or my PC ? the sound is far from good.
lots of laggy sounds (bumbumbum...) and also, a bit slow.

You should consider using the PLUS' DMA capabilities for this... perhaps... ::)

Is it smoother on a real CPC than on your online emulator ? possibly.
I don't have any proper RAMcard so I can't tell.
Also I don't have the Digiblaster, As I suppose it uses this..?

Also perhaps Mode1 for the logo would be great too. :)

Anyway nice musical choice.

I will try the others you posted...

"Hero"
Not as good musical choice as Metallica, but hey... the sound is smoother.
I guess you owerclocked the "CPC" into 6mhz ?
is this some kind of cheat ?


"AC/DC" I suppose this is AC/DC is it ?)
again, laggy sound with a lot of parasistic noises....
 :'(

Why do only shitty music manage well on this ??? ;D

Anyway, I tried again, with the 'toggle fullscreen option on, and ok, it works a bit better actually.
My Java plugin must be badly upgraded or whatever (I always get some bug with Java on my Firefox anyway)


So, I guess this Digiblaster eat almost the full CPU to do this.
would it be possible to mix noraml AY tune with this ?
I meant, this is then perhaps more job to get some 3 channels re-written, but the AY can actually do a good Bass part and some "percussions", while the Digiblaster mostly bring the singings and guitars then ?

Well, you must then also get some clean separated tracks of the original song... and get some time on Arkos/Starkos too...


Also, mixing with DMA channels... can the mighty humble Z80 do this ?



Quote
I speak English as a second language!
I don't speak English, yet I can understand and write it quite efficiently on the other hand... :P



(Sorry guys, i'm back from work and Have to decompress... shitty job is shitty.)
 
Title: Re: 576k test
Post by: TFM on 20:18, 01 June 11

You should consider using the PLUS' DMA capabilities for this... perhaps... ::)


Why using 4 bit instead of 8 bit? Where is the gain to jump from 256 steps (8 bit) to only 16 (4 bit).
 
The digiblaster was developped to get away from 4 bit samples and to allow 8 bit samples, because in this case 8 bit (=256) is 16 times better than 4 bit (=16).