Author Topic: WinApe UI issue  (Read 3059 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rhino

  • CPC6128
  • ****
  • Posts: 291
  • Liked: 870
  • Likes Given: 366
WinApe UI issue
« on: 22:07, 04 March 14 »
Hi,
I noticed some bugs in some UI windows of WinApe on Windows XP set to Full HD (1920x1080) and very big font size (Display Properties -> Appearance -> Font Size -> Very Big).

For example, I have attached two screenshots, the first one is the window of debugging registers, some regs are lost... and the window after assembling code, where some buttons do not appear...

Has anyone else noticed this issue?

Thanks in advance

Offline Executioner

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 783
  • Country: au
  • WinAPE Developer
    • WinAPE
  • Liked: 391
  • Likes Given: 60
Re: WinApe UI issue
« Reply #1 on: 00:58, 05 March 14 »
Arrgh. Why do you use Very Large fonts? Put your glasses on!

Offline Prodatron

  • 6128 Plus
  • ******
  • Posts: 832
  • Country: de
  • Back on the Z80
    • index.php?action=treasury
    • SymbOS SYmbiosis Multitasking Based Operating System
  • Liked: 1059
  • Likes Given: 556
Re: WinApe UI issue
« Reply #2 on: 01:42, 05 March 14 »
I always had the same problem here, but the good thing is, that it doesn't happen in the "WinApe Debugger" window, so I was always fine with that :)
@Executioner: Maybe you should use the same font from the debugger window anywhere else as well?


GRAPHICAL Z80 MULTITASKING OPERATING SYSTEM

Offline Executioner

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 783
  • Country: au
  • WinAPE Developer
    • WinAPE
  • Liked: 391
  • Likes Given: 60
Re: WinApe UI issue
« Reply #3 on: 05:27, 17 April 14 »
And what a complete bastard to fix. Delphi Anchors don't appear to work properly, and you have to Log Off (ie. restart the dev environment) every time you change the font size. I'm trying to get another PC to test on since there's actually quite a few problems with existing forms.

Offline pelrun

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 661
  • Country: au
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 349
  • Likes Given: 217
Re: WinApe UI issue
« Reply #4 on: 09:12, 17 April 14 »
Can you just fast switch to another user and run the test there? That leaves the dev environment running in your normal login session unaffected by any logouts needed on the test account.


Offline Executioner

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 783
  • Country: au
  • WinAPE Developer
    • WinAPE
  • Liked: 391
  • Likes Given: 60
Re: WinApe UI issue
« Reply #5 on: 05:14, 28 April 14 »
Not sure as I don't have two accounts on my laptop. I've finished fixing it all up "manually", eg.

Label1.Left := ClientWidth - 100;

and all that stuff.

Offline pelrun

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 661
  • Country: au
    • index.php?action=treasury
  • Liked: 349
  • Likes Given: 217
Re: WinApe UI issue
« Reply #6 on: 06:22, 28 April 14 »
Not sure as I don't have two accounts on my laptop.
That's why you make one.  :P

Offline AMSDOS

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 3.898
  • Country: au
    • index.php?action=treasury
    • Programs for Turbo Pascal 3
  • Liked: 1110
  • Likes Given: 1877
Re: WinApe UI issue
« Reply #7 on: 04:55, 03 May 14 »
And what a complete bastard to fix. Delphi Anchors don't appear to work properly, and you have to Log Off (ie. restart the dev environment) every time you change the font size. I'm trying to get another PC to test on since there's actually quite a few problems with existing forms.


Not sure if you know about the bug in Replace, I tried substituting All the symbols from one kind to another in the Assembler, but it only changed the one I highlighted, so I had to say keep saying Yes to change them all that way, I didn't click on the "No" button, so I'm not sure if their just wired up wrong with the "All" Button.  ;D
* Using the old Amstrad Languages :D   * with the Firmware :P
* I also like to problem solve code in BASIC :)   * And type-in Type-Ins! :D

Home Computing Weekly Programs
Popular Computing Weekly Programs
Your Computer Programs
Updated Other Program Links on Profile Page (Update April 16/15 phew!)
Programs for Turbo Pascal 3

Offline Executioner

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 783
  • Country: au
  • WinAPE Developer
    • WinAPE
  • Liked: 391
  • Likes Given: 60
Re: WinApe UI issue
« Reply #8 on: 08:38, 05 May 14 »
Not sure if you know about the bug in Replace, I tried substituting All the symbols from one kind to another in the Assembler, but it only changed the one I highlighted, so I had to say keep saying Yes to change them all that way, I didn't click on the "No" button, so I'm not sure if their just wired up wrong with the "All" Button.  ;D

Are you sure that's actually a bug? If you want to replace every occurence in a file don't select anything first. If you have selected something you can only replace all occurences in the selection.

Offline AMSDOS

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 3.898
  • Country: au
    • index.php?action=treasury
    • Programs for Turbo Pascal 3
  • Liked: 1110
  • Likes Given: 1877
Re: WinApe UI issue
« Reply #9 on: 03:02, 07 May 14 »
Are you sure that's actually a bug? If you want to replace every occurence in a file don't select anything first. If you have selected something you can only replace all occurences in the selection.


Hmm okay, I can confirm that I had the text selected, so it only replaced what was selected. The Replace in Notepad is different, so even when the text is selected in Notepad and I want to replace all occurrences of it, that is what it will do regardless.
* Using the old Amstrad Languages :D   * with the Firmware :P
* I also like to problem solve code in BASIC :)   * And type-in Type-Ins! :D

Home Computing Weekly Programs
Popular Computing Weekly Programs
Your Computer Programs
Updated Other Program Links on Profile Page (Update April 16/15 phew!)
Programs for Turbo Pascal 3

Offline Executioner

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 783
  • Country: au
  • WinAPE Developer
    • WinAPE
  • Liked: 391
  • Likes Given: 60
Re: WinApe UI issue
« Reply #10 on: 03:42, 07 May 14 »
so even when the text is selected in Notepad and I want to replace all occurrences of it, that is what it will do regardless.

Does this only happen when you select the exact text you want to replace, or is there no way to replace all within a selection in Notepad? I'll try it later.

Offline AMSDOS

  • Supporter
  • 6128 Plus
  • *
  • Posts: 3.898
  • Country: au
    • index.php?action=treasury
    • Programs for Turbo Pascal 3
  • Liked: 1110
  • Likes Given: 1877
Re: WinApe UI issue
« Reply #11 on: 04:02, 07 May 14 »

Does this only happen when you select the exact text you want to replace, or is there no way to replace all within a selection in Notepad? I'll try it later.


It's probably been updated since, I could only test it with the XP version of Notepad, but in that version of Notepad the Replace All will systematically Replace Everything within it regardless of if the text is selected or not.
* Using the old Amstrad Languages :D   * with the Firmware :P
* I also like to problem solve code in BASIC :)   * And type-in Type-Ins! :D

Home Computing Weekly Programs
Popular Computing Weekly Programs
Your Computer Programs
Updated Other Program Links on Profile Page (Update April 16/15 phew!)
Programs for Turbo Pascal 3