CPCWiki forum

General Category => Technical Support => Topic started by: m_dr_m on 00:58, 10 February 21

Title: M4Board + XMass = Modern art?
Post by: m_dr_m on 00:58, 10 February 21
I have an X-Mass on slot 2 of the MX4 Board.
Behind, the M4. No other extensions.


Here's what I get at power ON:
(http://orgams.wikidot.com/local--files/features/m4_xmass_boot_fail.jpg)


The CPC is perfectly operating, as the commands show.
I deactivated the ROMs for the picture.
All the zero-initialised RAM is corrupted like that (e.g. ?peek(&4000) = 189)
I had the same behaviour on another CPC 6128, and my ports are clean!
No problem afterwards (with CPC hard reset or M4 reset).


So, not dramatic (at least I hope!).
Title: Re: M4Board + XMass = Modern art?
Post by: Duke on 19:31, 10 February 21
What firmware version is the M4 board using?

Other than that I have no experince with the X-Mass board, maybe others have tried it along with M4 board?
Title: Re: M4Board + XMass = Modern art?
Post by: Ast on 19:39, 10 February 21
M4 and xMass with iMPdos work perfectly together....
You can also do some copies between these two fabulous cards.


M4rom is installed on slot 6 (on m4 board)
IMPdos is installed on slot 3 (on xmem board)
Title: Re: M4Board + XMass = Modern art?
Post by: m_dr_m on 21:44, 10 February 21
@Duke (https://www.cpcwiki.eu/forum/index.php?action=profile;u=1624) I'm using the version 2.0.5, I think it's the latest.


@Ast (https://www.cpcwiki.eu/forum/index.php?action=profile;u=573) Good to know, but that's not a DOS issue here. Both cards works, I'm just a bit wary about hardware interferences.